Presse

Ekspress Bank kjøper svenske SevenDay Finans

 Forbrukerbanken Ekspress Bank kjøper svenske SevenDay Finans AB for å bli en nordisk bank. Oppkjøpet dobler bankens størrelse.

BNP Paribas-eide Ekspress Bank har hatt aktiviteter i Danmark og Norge i flere år. Med oppkjøpet av SevenDay Finans AB har banken nå en samlet utlånsbalanse på cirka 10,4 milliarder norske kroner og 200 ansatte på tvers av regionen.

Svenske SevenDay Finans AB spesialiserer seg på utlån til private forbrukere fra hovedkontoret i Stockholm. Virksomheten tilbyr kundene også innskudd, og siden oppstarten i 2007 har selskapet gradvis utvidet sine forretningsområder. I dag har selskapet aktiva verdt 6,4 milliarder svenske kroner og tilbyr sine cirka 70.000 kunder en rekke forskjellige produkter som forsikring, utlån og innskudd.

– Sverige er det største markedet i Skandinavia, og er derfor et kjernemarked for utviklingen av Ekspress Bank som nordisk bank. Nå kommer vi til å dekke hele regionen, og kan tilby partnerne våre flere løsninger. For oss er SevenDay Finans AB den ideelle partner, fordi selskapet representerer unik erfaring og kunnskap, spesielt innenfor megleryrket, forteller Christophe Jehan, nordisk direktør for Ekspress Bank i BNP Paribas Personal Finance.

Magnus Beer, administrerende direktør hos SevenDay Finans AB, stemmer i.

– Det er en stor glede at vi i dag kan annonsere til kunder, partnere og ansatte at selskapet vi har bygget opp over de siste ti årene nå blir et enda sterkere finansielt selskap i Norden. Ekspress Bank er utvilsomt den riktige partneren for oss, og vi er sikre på at selskapet vil være i trygge hender hos dem fremover.

Vekstambisjoner
Ekspress Bank har vokst mye de siste årene, og banken har store ambisjoner om ytterlige vekst. Tidligere i våres presenterte banken i Danmark en utlånsvekst på 21 prosent, og et rekordresultat på 158 millioner DKK. I Norge åpnet banken nettopp et nytt hovedkontor i Rosenkrantz gate i Oslo, og også her opplever banken fremgang. Oppkjøpet av SevenDay Finans AB blir dermed en viktig brikke for ambisjonen om å vokse over hele Norden.

– Målet er å fordoble utlånet over hele Norden innen 2020. Med oppkjøpet av SevenDay Finans AB er vi på god vei til å nå målet, sier Christophe Jehan.

Adm. direktør for BNP Paribas Personal Finance, Laurent David, legger til.

– Gjennom dette oppkjøpet konsoliderer Ekspress Bank markedsposisjonen på det nordiske lånemarkedet til private forbrukere, og utvider porteføljen til også å omfatte innskudd. Vi har veldig store ambisjoner for Norden. Regionen er allerede kommet langt i digitaliseringen og har en sterk økonomi.

Oppkjøpet av SevenDay Finans AB er godkjent av relevante konkurransemyndigheter, og er allerede gjennomført.

For ytterligere informasjon, vennligst besøk: http://www.bnpparibas-pf.com/en/press-and-news/

Om SevenDay Finans AB
SevenDay Finans AB ble grunnlagt i 2007 og har hovedkontor i Stockholm. Selskapets kjernevirksomhet er utlån til forbrukere, og virksomheten har 35 ansatte. I dag har selskapet aktiva verdt 6,4 milliarder svenske kroner, og tilbyr sine 70.000 kunder en rekke forskjellige produkter som forsikring, samt både utlån og innskudd.
For mer informasjon, vennligst besøk: www.sevenday.se

Del denne historie
Load More Related Articles
Load More By Nina Johansen
Load More In Presse

Pressekontakt

Nina Johansen
Telefon: +45 36 39 57 85
Mail: presse@expressbank.dk

Facebook

Seneste Publikationer